2013. évi híreink és sajtóközlemények - Országos Húsipari Kutatóintézet Közhasznú Nonprofit Kft. - Akkreditált laboratórium - Analitikai és mikrobiológiai vizsgálatok - Takarmány vizsgálatok

Keresés
Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

2013. évi híreink és sajtóközlemények

Híreink

2013. 12. 03. kedd

PURU HAL, termékismertető

A Puru Fisch termékek MAGYAR édesvízi halból készülnek, Európában egyedüli gyártástechnológiát alkalmazva. A különleges halhúskészítmények ízben, választékban igen gazdagok, magas táplálkozási értékei az egészséges táplálkozást kiemelkedően szolgálják.

2013. 10. 09. szerda

Milyen húst fogyasszunk, hogy egészségesek maradjunk?

Vendég: Mátyus Imre igazgató és Dr. Miskucza Mária minőségügyi vezető, Országos Húsipari Kutatóintézet. A műsort vezeti: Óvári Enikő

2013. 10. 09. szerda

Kutatók Éjszakája 2013 - D1 TV összefoglalója

A Kutatók éjszakájáról talán sokan nem tudják, hogy egész Európában ezen a napon nyerhetünk bepillantást a kutatók világába. Érdekes kísérletek, beszélgetések, interaktív programok várták az érdeklődőket.
Intézetünkhöz kapcsolódó összefoglalót 5:20 perctől kezdődően lehet megtekinteni.

2013. 10. 03. csütörtök

Kutatók Éjszakája 2013. évi képes összefoglaló

Az Országos Húsipari Kutatóintézetet kb. 100 fő látogatta meg, gyerekek felnőttek egyaránt. Intézetünk és tevékenységünk bemutatásán kívül is kedveskedtünk a látogatóinknak. Felkértük a velünk kapcsolatban álló vállalkozásokat és iskolákat, hogy színesítsék a rendezvényünket velünk együttműködve termékbemutatókkal és ismertetőkkel. Ezek között volt borászati, halászati, sütő és konzervipari termékek bemutatása.

2013. 10. 02. szerda
Az egészséges étkezésről - MTV1 2013. 09. 12. 9:33

Évente csaknem 60 kg húst fogyasztunk. A legkedveltebb a sertés és a baromfi, de egyre felkapottabbak a halból készült termékek is. Az egészség mindenkinek szempont, ám kevesen tudják mi van abban ami az asztalinkra kerül.

2013. 09. 02. szerda
Inforádió - Agrárinfo
Egy tucat új termékre van receptje, az Országos Húsipari Kutatóintézetnek...

 

2013. 07. 12. péntek
Furcsa, de egészséges felvágottakat csináltak - MTI
Az Országos Húsipari Kutatóintézet tudósai 12 féle újdonságot fejlesztettek ki. Közöttük csökkentett sótartalmú felvágottakat, sonka és kolbász receptjét, afrikai harcsából előállítható felvágottat.

2013. 07. 12. péntek

Diétás termékfejlesztések a szegedi Gabonakutatóban

A Gabonakutató Kft. Lisztminőségi és Élelmiszer-fejlesztési Laboratóriuma több, mint 20 éve foglalkozik különleges táplálkozási célokat szolgáló élelmiszerek fejlesztésével, gyártásával és forgalmazásával. A fejlesztések eredményeként az alábbi fehérje- és szénhidrátcsökkentett élelmiszercsaládok készültek.

2013. 05. 13. szerda

A hús porhanyóssága
A hús étkezési minőségének megítélésében nagy súllyal esik latba a porhanyósság.  A porhanyósság a főtt/sült húsétel rágása során szerzett érzékszervi benyomás, amely a hús mechanikai tulajdonságaival, elsősorban a keménységgel és nyíróerővel függ össze. A rágás során a lédússággal összefüggő állományi jellemzők is érzékelhetők.

2013. 05. 08. szerda
Intézetünk elérte a 7000. analitikai mintát,
ezért szűk körben megünnepeltük ezt a jeles eseményt és egyben, de nem utolsó sorban dr. Szabó Géza munkatársunk 20. jubileumi évfordulóját.

2013. 04. 19. péntek
Török állatorvosok látogatása
2013. 04. 17-én Dialógus Platform Egyesület szervezésében élelmiszer higiéniával is foglalkozó török állatorvosok látogatták meg Intézetünket kötetlen konzultáció céljából. A jó hangulatú és hasznos eseményről készült képek egy részét ezennel örömmel tesszük közzé.

2013. 04. 08. hétfő
Lóhús - D1 TV összeállítása

2013. 03. 13. Szerda
Veszélyes lehet sok húst enni

Kutatás. Napi 40-50 gramm feldolgozott hús elfogyasztása 18 százalékkal emeli az idő előtti elhalálozás kockázatát Mérték. Ez négy szelet párizsinak felel meg Kockázat. Napi 160 grammnál több vörös húst enni is egészségtelen Javaslat. Alacsony zsírtartalmú színhúst vásároljunk és készítsük el otthon.

 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz