Diétás termékfejlesztések a szegedi Gabonakutatóban - Országos Húsipari Kutatóintézet Közhasznú Nonprofit Kft. - Akkreditált laboratórium - Analitikai és mikrobiológiai vizsgálatok - Takarmány vizsgálatok

Keresés
Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Diétás termékfejlesztések a szegedi Gabonakutatóban

Híreink > 2013_évi_híreink

A Gabonakutató Kft. Lisztminőségi és Élelmiszer-fejlesztési Laboratóriuma több, mint 20 éve foglalkozik különleges táplálkozási célokat szolgáló élelmiszerek fejlesztésével, gyártásával és forgalmazásával. A fejlesztések eredményeként az alábbi fehérje- és szénhidrátcsökkentett élelmiszercsaládok készültek:

Gluténmentes, alacsony fehérjetartalmú, alacsony fenilalanin tartalmú  FE-mini termékcsalád (kenyérpor, száraztészták, dara, galuskapor, zsemlemorzsa, tojáshelyettesítő por, műrizs, sajtos stangli) a lisztérzékeny betegek, fenilketonúruások (PKU) és vesebetegek diétáját segíti. A készítmények alkalmasak kenyérféleségek, előételek, levesfélék, egytál ételek, édes és sós sütemények elkészítésére. A mintegy 100 receptet bemutató ÉTELEDBEN AZ EGÉSZSÉGED c. lisztérzékenyek részére készült recepteskönyv a FE-mini termékcsalád 23 alaptermékét felhasználva nagyszerű segítséget kínál a diétát kezdő és régóta folytató betegeknek. Segítségével a lisztérzékeny emberek magyar fejlesztésű, Magyarországon előállított termékeket fogyaszthatnak. A hazai ízvilágot tükröző, közkedvelt magyar ételek elkészítési receptjei mellett a különlegesebb ételfélék, más nemzetek ételei is megjelennek benne, ahogy a mai étkezési kultúránk átalakulását láthatjuk is magunk körül.

A  DIABET-MIX és DIABET-MAX diabetikus fejlesztése, gyártása és forgalmazása 10 évre nyúlik vissza. A diabétesz hazánkban a lakosság magas hányadát érinti. Termékcsaládunk a 500.000-800.000 cukorbeteg részére kínál világszínvonalú termékeket: kenyérliszt féléket, süteménylisztet, száraztésztákat, kenyereket, zsemléket. Minden termék 30%-kal alacsonyabb szénhidrátot tartalmaz, mint a hasonló, normál élelmiszer. Összetételénél fogva, klinikai kísérletekkel igazoltan
hasonló szénhidrátbevitel mellett is átlagosan 40%-kal alacsonyabb vércukor-növekedés érhető el étkezést követően, mint a hagyományos termékek fogyasztásakor. A süteményfélék elkészítésére vonatkozó receptek interneten elérhetők.

A termékcsaládok szabadalmi oltalommal védettek és Innovációs Díjban részesültek.

Bővebb információk:
www.gabonakutato.hu
Internetes rendelés utánvéttel:
www.diabettrade.hu

 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz