Tanácsok javaslatok - Országos Húsipari Kutatóintézet Közhasznú Nonprofit Kft. - Akkreditált laboratórium - Analitikai és mikrobiológiai vizsgálatok - Takarmány vizsgálatok

Keresés
Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Tanácsok javaslatok

Hús és egészség

Tanácsok, javaslatok a húst fogyasztóknak

  • A nagy fehérjeigényű csoportok (csecsemők, gyerekek, terhes és szoptatós anyák) részére kifejezetten szükséges, ajánlott a hús fogyasztása!

  • Részesítsük előnyben a soványabb húsokat és a kisebb sótartalmú húskészítményeket!

  • A felesleges zsiradékot tisztítsuk le kétszer, először főzés előtt, másodszor hagyjuk tányérunkon a "kövér" falatokat!

  • A húsokat: higiénikusan dolgozzuk fel, ízesítsük zöldfűszerekkel a túlzott sózás helyett, kíméletesen hőkezeljük, hogy megőrizzék értékes anyagaikat és ne égjenek meg, ritkábban fogyasszuk füstölt, grillezett formában!

  • A húsételek mellé lehetőleg ne zsíros köretet, hanem párolt zöldségeket vagy savanyúságot fogyasszunk!

  • Tartsunk mértékletességet a húsfogyasztásban: napi 100-200 g elegendő!


Az egészséges táplálkozás jellemzői: a kiegyensúlyozottság, a változatosság és a mérsékletesség.

Ideális táplálék nincs, ehelyett sokféle nyersanyagból, sokféle módon elkészített ételekből álló étrend szükséges, amelyben a megfelelő mennyiségű és minőségű húsnak feltétlenül helye van.

 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz