A hentesnél kapom a legszebb sertéskarajt és pelenkázási tippeket

Sokan már csak a hipermarketekben vásárolnak, mert az a kényelmes, az a gyors, nem kell beszédbe elegyedni senkivel, csak megveszem, ami kell és kész is vagyunk. Én nem így gondolkodom, számomra fontosak a személyes kapcsolatok és a csomagolásmentes vásárlás, így ha tehetem, mindig kistermelőkhöz járok bevásárolni. A hentes úr a kedvencem, aki már név szerint ismer és tudja, hogy éppen milyen diétát folytatok, milyen receptúrával dolgozom. Kislányom is nagyon szereti őt és a bolt füstölt illatát, gyakran járunk együtt bevásárolni a hétvégi nagy ebédhez.

Egyik alkalommal éppen nem volt senki más a hentesboltban rajtunk kívül, így beszédbe elegyedtünk a hentes bácsival a karaj kicsontozása közben. Elmondta, hogy most született unokája és a felesége éppen készíti fel a házat a kisember fogadására tanácsot kért tőlem, miket vehetnének a kisunokának, ami megkönnyítheti az idegen helyen tartózkodást számára.

Az egyik legfontosabb az alvóhely kialakítása, ezért egy rácsos ágy jó szolgálatot tehet, de azt tanácsoltam, hogy állíthatósat válasszanak, mert hamar megnő az a kisunoka és kimászhat belőle. A másik fontos felszerelés a pelenkázási kellékek, az anyukák általában felkészültek, azonban a babával való elindulás otthonról egészen kaotikussá is tud válni, ezért gyakran otthon marad ez-az. Azt tanácsoltam nekik hogy menjenek fel a Lord Shop weboldalára és nézzenek körbe a baba kiegészítők között, mert ott online, gyorsan és olcsón szerezhetnek be mindent, ami fontos lehet. Egy ilyen weboldal akár még ötletet is adhat arra nézve, hogy mire van szüksége a babának. A webshop személyes átvételi pontja, üzlete egyébként Csepelen van, ami tőlünk igen gyorsan megközelíthető, így akár a szállítási költséggel is lehet spórolni, az üzlet könnyen megközelíthető.

A popsitörlő, a pelenka, a pelenkázó lap, a tisztító és fertőtlenítő szerek mind szerves részét képezik az alap csomagnak, a webshopon egyébként lehetőség van előre elkészített baba csomagokat is rendelni, melyek tartalmaznak egy havi pelenka készletet tépőzáras és bugyipelenka kivitelben is, emellett van még benne popsitörlő többféle illatanyaggal, mosógél kapszula, melyet érzékeny bőrre fejlesztettek ki, kifejezetten baba textíliák mosására. Kapható olyan kezdő csomag is, mely újszülöttek számára lett kialakítva, tartalmaz pelenkát, popsitörlőt, anyukának egészségügyi betétet, popsikrémet és kifogót, mely egy puha anyagú textiltörülköző, kifejezetten babákra alakítva. Nem szabad megfeledkezni a textilpelenkáról és a babatakaróról sem, ettől érzi magát igazán komfortosan a kisbaba.

Érdemes figyelni a Lord Shop oldalán az aktuális akciókat is, mert hatalmas mennyiségi kedvezménnyel árulnak nagyobb csomagokat, például ebben a hónapban akciós a Soffio pelenka Mini méretben (ezt használják a csecsemők 3-6 kg-ig), 6 db-os csomag esetén ez 252 db pelenka 7800 Ft-ba kerül. Akciós áron kapható most Palmolive folyékony szappan és a Dove kézkrém is a webshopban, ezek nagyszerű ajándékok tudnak lenni a kismamának. A nagyszülőknek ajánlottam, hogy ha szeretnének segíteni az újdonsült szülőknek, akkor ilyen fogyóeszközöket vásároljanak a kisunokának és a kismamának, ne pedig csörgőket, plüssöket, játékokat, mert abból biztos már egy szobányi van nekik.

Ezekkel a tanácsokkal láttam el a hentesünket, majd 2 hét múlva mentem újra hozzá, amikor is újságolta, hogy mindent, amit mondtam beszereztek és a unoka fantasztikusan érezte magát náluk, a lánya teljesen meg volt döbbenve, hogy a nagyszülők mi mindenre gondoltak. A nagypapa még pelenkázta is a kisunokát, ennek a tapasztalatnak alapján adott nekem pelenkázási tippeket, hogy majd ilyen szorosan meg olyan magasan húzzam meg a tépőzárat kislányom derekán. Jót kuncogtam, örülök, hogy végre én is segíthettem a szeretett hentesünknek.