A húsiparban is első a biztonság: kötelező a téli gumi!

Nemrég találkoztam egy barátnőmmel és az étkezés témája jött elő: melyik a legfinomabb húsféle? Ő inkább a csirke (na jó, jérce) – pulyka vonalon mozgott, nekem pedig a birka, szarvas, vadhús az, ami a kedvencem. Manapság már mindent meg lehet találni egy nagyobb szupermarket polcain. De hogyan kerülnek oda? Elsősorban bizony autós szállítással. És ahhoz, hogy mindez a sok termék biztonságban eljusson, ahova kell, nem szabad elfeledkezni, hogy a téli gumikra van szükség.

Apropó, téli gumi: pont most akartam én is venni az autómra! De hol találhatom meg? Például a Gumidiszkont weboldalán! Itt rögtön megmagyarázzák, hogyan lehet megtudni, milyen gumi kell az autóra: eddig azt hittem, ezt csak szakember tudja megállapítani, de az internet, egy kis Youtube, Google és társaik használatával erre már nincs is szükség! Elég lemenni a verdához, ránézni a gumra és elolvasni a számokat és betűket. Például 205 / 55 / 16: ennyi elég is. De ha éppen érdekel a téma, az “Általános információk” alatt utána tudsz olvasni, mit jelent pontosan az összes szám és betű: engem leginkább a terhelési és a sebességi index lepett meg. Tudtad, hogy van olyan gumi, amit 240 km/h felett ajánlanak!? Az én autómra persze nem ilyen kell.

De ilyenkor ősszel már nagyon is ideje van beszerezni az új téli gumikat. Ha nem akarunk Miskolcra elmenni, a Gumidiszkont akkor is kiküldi a gumikat, 1490 Ft-os rendelési áron és ha nincs épp főszezon (október 10-től december végéig és március 11-től május 15-ig), már a következő munkanap kihozzák a gumikat házhoz, ha délig rendelsz!

téli gumi