A húsiparban is fontos a tisztaság; magamnak készítem a szappant otthon

Az élelmiszer iparban nagyon szigorú higiéniai előírásoknak kell megfelelnünk, ezért folyamatosan kézfertőtlenítőt és kesztyűket kell használnunk. Ez teljesen természetes, magától értetődő, hiszen így védjük az élelmiszereket a kórokozóktól, amik rólunk juthatnának a húsra, vagy bármire, amivel dolgozunk.

Illetve a környezetünket is védjük, hiszen így a nyers húsról sem kerül ránk semmi olyan baktérium, ami egyébként a főzés közben elpusztulna.

Az alkoholtartalmú kézfertőtlenítők sűrű használatának a legnagyobb mellékhatása egyébként szerintem a száraz kéz. Bármit is teszek, a kezem mindig száraz lesz, mert sajnos az alkohol nagyon szárítja a bőrt.

A másik nagy ellensége a kezemnek a gumikesztyű. A gumikesztyűnek borzalmas a szellőzése, ezért a kezünket nagyon meg tudja viselni az is, ha ezt hordjuk.

Ezért döntöttem úgy, hogy nem fogom tovább mérgezni a kezemet és átállok a házi készítésű, természetes szappanra.

Az otthonomban már nincs is bolti szappan, minden szappant én gyártok, így biztosan tudom, hogy mi van benne, és az összetevők milyen hatással vannak a bőrömre.

A szappan készítés viszonylag egyszerű, minden kelléket meg lehet találni hozzá a humanityaruhaz.hu/kategoria/szappan_kesziteshez_alapanyag_eszkozok oldalon.

Ez az áruház természetes, növényi anyagokat forgalmaz. Minden kelléket meg lehet találni itt a szappan készítéséhez, van alap a szappannak, vannak különböző olajok is náluk.

Könnyen és gyorsan hozzá lehet jutni az anyagokhoz, amiből otthon a tökéletes szappant is el tudjuk készíteni. A szappant, ami 100%-ban természetazonos anyagokból készül, és megfelelően kíméli a bőrünket, ápolja azt.

Nem csak szappanokat, mindenféle fürdőkozmetikum gyártásához szükséges alapot meg lehet itt találni. Szerintem minden kislány álmodott már arról hogy saját parfümöt, sampont vagy tusfürdőt ad ki, és ez meg is valósítható, a humanity áruházban minden adott ahhoz, hogy ne csak szappant, hanem egyéb fürdőkozmetikumokat is magunknak készítsünk.

Mindenféle kémiai vegyszertől, adalékanyagtól mentes termékeket forgalmaznak, illetve a náluk kapható alapanyagokból mi is elkészíthetjük ezeket.

Így sokkal kevésbé terheljük a bőrünket, a szervezetünket, ennek pedig a nyomai hamar láthatóvá is válnak.

A krémeken kívül egyébként növényeket, élelmiszereket, tisztítószereket is forgalmaznak, a mindennapi élethez rengeteg mindent találhatunk itt.

Még gyertyákat is lehet venni, tényleg a legkülönfélébb termékeket árusítják. Ha valaki egy kicsit kreatívabb, akkor ki tudja használni a potenciált, ami ezekben a termékekben rejlik, és egyedi tisztálkodó szereket készíthet, mint én.

Az én bőröm hálás a natúr kozmetikumokért. Sokan azt hiszik, ezek drágábbak, mint a szupermarketekben kapható társaik. Néha tényleg drágák, de nem kerülnek annyival többe, mint amennyivel jobbak. A minőségért pedig mindig is meg kellett fizetni.

És nekem például tovább tartanak ezek a krémek, mint a többi, amit régebben használtam, sokszor a kevesebb adalékanyag miatt ugyanazt a hatást kisebb adag használatával is elérjük. ezt sem szabad elfelejteni, mikor az áron gondolkozunk.

Ez a bolt (humanityaruhaz.hu/kategoria/szappan_kesziteshez_alapanyag_eszkozok) szerintem kifejezetten olcsó a maga nemében, ezért szeretek innen vásárolni, és ha valaki esetleg kedvet érez magában a szappan készítéshez, annak ajánlom őket, mert nagyon jó minőségű anyagokat árulnak.