Céges buli a vágóhídon

Vágóhídon dolgozom, nagyon sok a munka. Az év vége nálunk nagy stresszel jár, nagyon sok a megrendelés, egész nap csörög a telefon , alig győzöm felvenni a megrendeléseket. A kollégák is igyekeznek több műszakot vállalni, sokat túlórázunk. A tulajdonos ragaszkodik, hogy idén is legyen céges buli, és már meg is kaptuk a helyszínt és az időpontot. Amikor megláttam, hogy egy jó nevű elegáns éttermet bérelt ki a főnök egész estére, teljesen frászt kaptam. Nincs olyan ruhám, amit ide felvehetnék, nem is tudom, honnan szerezzek be egyet, és az árait sem ismerem…

Pont erről panaszkodtam a kolléganőmnek, és nem is vettem észre, hogy a főnök felesége belépett az irodába, és hallja amit mondok. Nagyon elszégyelltem magam, de meglepetésemre Viki leült mellém, és elkezdtünk beszélgetni. Mondta, hogy bármiben a segítségemre lesz, ne aggódjak, és ajánlott egy olyan oldalt, ahol több olcsó alkalmi ruha kapható. Ezután magamra hagyott, hogy böngésszek a dresspack.hu weboldalon, és ha kiválasztottam, segít megvásárolni, amit kinéztem magamnak.

Először csak végiggörgettem az alkalmi ruha kínálatot, meglepődve láttam, hogy milyen sok olcsó alkalmi ruha van a kínálatban. Én egy egyszerű fekete ruhát szerettem volna, azzal biztos nem nyúlok mellé, és a jövőben is bármikor felvehetem. Több ruhán is olyan jelentős kedvezmény volt, hogy élni szerettem volna ezzel a lehetőséggel. Folyamatosan felkurjantottam egy-egy izgalmas ruhadarab láttán, és a kolléganőm is mellém ült, annyira kíváncsivá tettem.

A kolléganőm mérete S-es, jómagam M-es vagyok, és mindkét méretből átfésültük az olcsó alkalmi ruha ruha kínálatot. Megbeszéltük , hogy mindketten az én nevemre vásárolunk és akkora összegre, hogy ingyenes legyen a csomag kiszállítása. Mindenképpen a munkahelyre kérjük a szállítást, és aznapra tervezzük a csomag érkezést, amikor mindketten bent leszünk. Szerencsére a dresspack.hu oldalon lehetőség van megtervezni a csomag érkezésének időpontját.

Mázlimra több fekete alkalmi ruha is található volt az oldalon, és sikerült kiválasztanom egy nekem tetszőt. Nem túl feltűnő egyszerűen elegáns feketét választottam. Még találtam egy szintén fekete színű kardigánt, amit bármilyen alkalomra felvehetek, nemcsak elegánsabb helyekre, így erre is lecsaptam.

Kolléganőm is egyszínű ruhát választott, de ő kétfélét, szintén egy feketét, és még egy vidám színeset is. Úgy számoltuk, hogy ha még egy ruhadarabot sikerülne választanunk, elérnénk az ingyenes kiszállítási összeget. Ekkor visszatért Viki, hogy segítsen nekünk befejezni a vásárlást. Megmutattuk neki a dresspack.hu oldalon választott olcsó alkalmi ruhadarabjainkat. Viki hozott egy mérőszalagot, és az általunk kiválasztott ruhákat az oldalon megadott méretek segítségével képzeletben magunkhoz is mértük. Fontos volt, hogy mennyire hosszú, picit aggódtam, hogy nehogy túlságosan rövid legyen a választott ruhám, de így, hogy le is mérhettem, teljesen megnyugodtam. A másik érzékeny méret a derékszélesség volt, ezt is lemértük egymáson, és szerencsére ez is klappolt mindkettőnknél. Közben Viki is kiválasztott a maga számára is egy testre feszülő élénk színű ruhát, így már biztos volt az ingyenes kiszállítás. Viki gyorsan be is fejezte a vásárlás menetét bankkártyával, az összeget készpénzben egymás közt szétdobtuk. Nagyon várom, hogy megérkezzenek a ruhák, és felpróbálhassuk őket.

Meg szoktak lepődni az emberek, amikor elmondom, hogy vágóhídon dolgozom, mert első hallásra nem tűnik túl barátságos munkahelynek. De valójában nagyon szerencsés vagyok a munkahelyemmel, hogy ilyen családias szellemű, kellemes légkörben dolgozhatok. Már egyáltalán nem feszélyez, sőt, nagyon várom a céges bulit, ahol a kolléganőmmel, és Vikivel, a főnök feleségével is hasonlóan elegánsan leszünk felöltözve, ugyanabból a webáruházból.