Fő a változatosság

Imádok főzni. Ez korábban is így volt, de persze akkor tudok főzni, ha van rá időm. Az elmúlt években gyakran váltogattam a munkahelyeimet, ezért a főzés mindig attól függött, hogy mit csináltam. Volt olyan, hogy 10 órát is dolgoztam egy nap, nyilván ilyenkor nem maradt se erőm, se időm a főzésre. De volt olyan munkám is, hogy alig kellett dolgoznom, ilyenkor persze bőven tudtam főzni munkaidőben és munkaidő után is.

Az idei év úgy alakult, hogy sok időm lett, így több időm jut a főzésre is. Nem csak, hogy szeretek főzni, de igazi vércse is vagyok, vagyis húst hússal eszek. Ez minden téren igaz, imádom a felvágottakat, a vörös húsokat, a pulyka- és csirkehúst, egyszóval mindent, ami hűs. Évek óta egy helyről szerzem be a húsokat, mégpedig a közeli hentestől. Megbízok benne. Tudom, hogy mindig friss az áru és megbízható forrásból szerzi be. Szinte van minden, ami szem-szájnak ingere. Nagyon finomak a felvágottjai, jó minőségűek a nyers húsok és ami a legfontosabb, hogy teljesen barátiak az árak.

Így volt ez a múlt héten is. A szokásos bevásárlásomat tartottam a hentesnél. Elbeszélgettem Péterrel, ahogy mindig is szoktunk, kivel mi van, majd elindultam haza. Szeretem a változatosságot, így ezúttal gondoltam, hogy egy másik útvonalon cammogok haza. És milyen jól tettem!

Sétálok haza, elmerültem a gondolataimban, ahogy szoktam, majd hirtelen a következő feliratra lettem figyelmes: “tradícionális thai masszázs”. Hoppá! Ezt az üzletet még nem is láttam, igaz nem is szoktam túl sűrűn erre sétálni. Mivel amúgy is terveztem, hogy szeretnék elmenni masszázsra, így gondoltam ez most pont kapóra jön, így hát bementem a szalonba. Nagyon kedvesen fogadtak, mindenki mosolygott és valahogy az egész helynek egy nagyon jó kisugárzása volt.

tradícionális thai masszázs

Mondtam a hölgynek, hogy most csak érdeklődöm, kint láttam a feliratot, nem jártam még itt és szeretnék eljönni masszázsra. Ha már úgyis ezt a feliratot láttam meg kint, akkor a tradícionális thai masszázst szeretném kipróbálni. Mivel nem jártam még ilyen masszázson, így megkértem a hölgyet, hogy egy kicsit meséljen róla. Elmondta, hogy ez egy olyan speciális masszázs, amit ruhában végeznek és nem használnak hozzá olajat. A masszőrok nem csak az ujjukat, hanem más testrészüket is használják a masszázs során, mint például a könyököt, a kézfejüket, a térdüket, és a lábukat is. A masszázs során különböző nyújtó és feszítő gyakorlatokat végzünk, sőt még gondosan odafigyelnek a test energatikai pontjaira is, melyet akupresszúrás nyomással érnek el. A masszázs végén pedig egy csésze zölteávla keveskednek. A masszázs különösen ajánlott azoknak, akik ülőmunkát végeznek és valamilyen izom vagy izületi fájdalommal is küszködnek. Ez pont nekem való gondoltam magamban, mert az utóbbi időben iszonyat sokat ülök és már érzem is a hátamon, sokszor szokott fájni. Megkérdeztem a árakat is. Szerencsém volt, mert pont 20%-os kedvezményt nyújtottak minden fajta masszázsra. Konkrétan az egy órás tradícionális thai masszázs valamivel több, mint 7000 forintba került. Nem is hangzott olyan soknak. Amikor utoljára voltam masszázson jóval többet fizettem és nem is volt olyan jó.

Lefoglaltam egy időpontot másnapra, mert ugye a több kiló hússal mégsem maradhattam ott masszíroztatni magamat. Nagyon jól esett volna akkor, de azt hiszem a romlott húsnak elég büdös szaga lett volna az én egy órás kikapcsolódásom végére.