Grillkolbászt kerestem szerver bérlésre leltem

A nyár beköszöntével a grill husik kerülnek előtérbe. Pont most olvastam egy jó összefoglalót, hogy melyik cégnek érdemes megvásárolnia a termékeit, legyen szó pácolt husiról, vagy grillkolbászról.

Sokat gondolkodtam azon is, hogy milyen folyamatok vezetnek ahhoz, hogy a gyártók milyen ízesítésű pácokat találnak ki. Előzetese felmérés, vagy éppen a húsokat előkészítő üzemben megkérdezik a kollégákat, hogy szerintük mi lesz a trendi, vagy éppen az adott gépsoron mit is tudnak előállítani. Sok összetevős lehet a történet, soha nem lehet tudni, hogy a húsipar mivel rukkol elő az új szezonra. Mi mindig várjuk, mert a már előre bepácolt húsnál nincs is egyszerűbb választás. Idén is rákerestem a kedvenc husikáimat forgalmazó cégem új kínálatára, és amint az interneten kutatok nem csak arra találtam rá. Napokkal ezelőtt arra kértek a munkahelyemen, hogy keressek rá, nézzek utána a szerver bérlésnek.

Nem szeretnének most a cégemnél azzal foglalkozni, hogy külön szerver szobát alakítsanak ki, ezzel elvennének a dolgozóktól egy irodát, így úgy gondolkodtak, hogy inkább bérelnek és a távolban lesz egy szerverük, abban bízva, hogy ugyan olyan jól működik, mintha ott lenne helyben. Akkor nem kezdtem neki a keresésnek, de a véletlen úgy hozta, hogy felbukkant egy remek cég, akik pont ilyen szerver szolgáltatások bérbe adásával foglalkoznak. Én nagyon megörültem, hogy szinte ténylegesen semmi kereséssel egy remek céget találtam. Még nem nagyon volt elképzelésem, hogy milyen kritériumokkal, de szervert szeretnék, a kritériumokat arra értem, hogy mekkora legyen az a szerver, vagy éppen mennyibe is kerüljön egy havi, vagy akár hosszabb időre való bérlése. Annyira az újdonság erejével ért engem ez a dolog, arra sem volt időm, hogy felocsúdjak, már az oldal azon részét bújtam, ahol a különböző szervercsomagokat néztem, hogy mekkora kapacitással bírnak, hány GB nagyságúak, hány mail cím köthető hozzájuk. Mivel bővíteni is szeretnénk majd, ezért az is fontos volt, hogy a cég minden méretben szolgáltasson szervereket, ezért is jó ötlet tőlük, és teljesen vásárlóbarát megoldás. Mivel azt tudtam csak, hogy az én cégem mekkora, de azt nem, hogy ekkora céghez, mármint létszámilag és szerver leterheltséglegi mekkora is lenne az ideális, erre találta ki és tette közzé a cég a honlapján, hogy mely csomagjukat, mekkora cégeknek ajánlják. Nekem még ennek rákontrázása gyanánt, az is szembetűnő és tetszetős volt, hogy kiemelte, hogy mindig a megrendelőik érdekeit nézik, és ha esetleges leállás lenne, akkor azt a nap 24 órájában igyekeznek minél előbb kijavítani, valamint a biztonsági mentésekkel is bebiztosítják mint saját magukat, mint az ügyfeleik adat tartalmát, és mindenképpen megmaradnak.

Alig vártam már, hogy másnap reggel legyen, és a korszakalkotó ötletem, mármint azt az ötletemet, hogy honnan szerezze be a cégem a szerverét, azt prezentálni tudjam. Izgatottam rohantam be a melóhelyre, hogy a főnökség elé álljon, hogy megvan az a remek cég, ahonnan meg kell, hogy rendeljük a szerverünket, hiszen annyira meggyőzőek, annyira precízek, hogy náluknál jobbat keresve sem tudnánk találni. Szerencsére hittek nekem, és rövid időn belül egy érdeklődő e- mail váltás után, már a megrendelő írásnál tartottunk, és már készült is a remek szerverünk, mely így távolról is nagyon biztonságosnak tűnt és már az első perctől fogva remekül működik.