Ha betörnék a húsiparba

Mindig is az a fajta ember voltam, aki szereti a húst. Ha valami igazán jót szeretnék itthon főzni, akkor valahogy azt soha nem egy vegetáriánus, húsmentes fogásként képzelem el. Bár azért igyekszem nem mindennap fogyasztani, de ha valami igazán ütősre vágyom, akkor abba mindenképpen szerepel hús is. Emiatt most biztos sok ember azt gondolja, hogy nem vagyok elég környezetvédő, vagy nem figyelek az egészségemre, pedig ez így ebben a formában nem igaz. Általában hosszasan átgondolom vasárnap esténként, hogy mi lesz a menü a következő héten és ennek megfelelően megyek el a piacra is és csinálom meg egész hétre a bevásárlást.

A múltkor a kedvenc piacomon láttam egy kiadó üzlethelyiséget és mindjárt az jutott eszembe, hogy én bizony húsboltot nyitnék. Bt. alapítás, majd egy kedves kis bolt. Persze, ez egy olyan húsbolt lenne, ahol azért megválogatnám milyen minőség kerül be.

Ezelőtt viszont alaposan utána olvasnék, hogy pontosan mire is lesz szükségem ahhoz, hogy a bt. alapításom sikeres legyen és boldog tulajdonos lehessek. Amennyire utána olvastam a Gross cégcsoport oldalán nagyon fontos, hogy az ember kellőképpen tájékozott legyen azelőtt, hogy belevág egy ekkora projektbe. Mondjuk tényleg sokszor halljuk, hogy egy bt. alapítás vagy egy kft alapítás nagyon gyorsan kudarcba fullad. Szerintem elengedhetetlen a minőségi, elegendő tudás. Én többször olvasgattam már a Gross cégcsoport oldalán, mert nagyon érdekesnek tartom, hogy hogyan is érdemes elindulni, ha az ember bt. alapításra adja a fejét. Vagy igazából beszélhetünk itt bármilyen más vállalkozási formáról is, de nekem most pont ez a bt. alapítás maradt meg a fejemben.

Igaz, hogy a cégcsoport alapvetően székhelyszolgáltatással foglalkozik, de ettől függetlenül nem kímélték az energiát és sokféle cikket és anyagot tettek fel a weboldalukra, ahol olvashatunk arról mire lesz szükségünk kezdő vállalkozóként, mi a különbség a bt. alapítás és a kft. alapítás között vagy, hogy miért is érdemes egyébként igénybe venni a székhelyszolgáltatást. Általában nem vonzanak ezek a száraznak tűnő témák, de ezen az oldalon kellemes csalódás ért, mivel minden abszolút érthető volt és világos.

Így, ha én odajutnék, hogy a kedvenc piacomon a kis boltot kibérelném vagy akár megvásárolnám és bt. alapításba kezdenék, akkor még egyszer átolvasnám a fontos tudnivalókat. Felvenném a kapcsolatot a nélkülözhetetlen szakemberekkel és úgy vágnék bele. Valószínűleg menetközben is lennének felmerülő kérdéseim, amikre nagy eséllyel találnék választ a cégcsoport honlapján, így nem is kéne nagyon kétségbeesnem, hogy merre szaladjak a kérdéseimmel. Ott olvasva szinte egyszerűnek tűnik az egésznek a menete, amit persze tudom, hogy nem szabad leegyszerűsíteni, meg félvállról venni, de nyugtató a tény, hogy nem csak teljesen értelmetlenül lehet ezeket a dolgokat leírni, hanem szimpla földi haladók is ki tudnak rajta igazodni, ha ilyen jó helyen keresik, mint a Gross cégcsoport.

Ahogy utána olvastam mi is az, a székhelyszolgáltatás is egy nagyon szuper dolog, ami bizonyos vállalkozóknak nagyon fontos, hiszen így nem szükséges esetlegesen az otthoni címüket megadni székhelyként. Ez a cím ugyanis teljesen nyilvános és nem biztos, hogy az ember szeretné, ha mindenhol kint lenne az a cím, ahol a családjával vagy egyedül él. Bárhogyan is, én biztosan nem örülnék, ha a saját címemet kéne székhelyként használnom, ha a bt. alapítás megvalósulna.

A húsboltot még átgondolom, de az biztos, hogy a Gross cégcsoporton való tájékozódás még bármikor a hasznomra válhat.