Házilag készítve minden sokkal jobb!

Mindazok után, hogy lehúztam több évtizedet a húsiparban, meglepően, vagy éppen érthetően hangozhat a kijelentés, miszerint már jó pár éve vegán életmódot élek. Azonban nem csak az étrendemet alakítottam át, hanem sok háztartásbeli szokáson is változtattam. Mindenben a természetességre és a csomagolásmentességre törekszünk környezetvédelmi és egészségügyi okokból egyaránt.

A különféle tisztítószereket, szappanokat, kencéket már nem a drogériákban, vagy a boltokban vesszük, hanem többnyire csomagolásmentes üzletekben. Azonban sokszor én magam készítem el őket, ha időm és energiám azt engedi. Ez még akár hobbinak, vagy szórakoztató tevékenységnek is betudható. Ha ilyen megoldásokhoz folyamodok, általában a pipereporta.hu-ról szerzem be a szükséges alapanyagok nagy részét. Már évek óta tőlük rendelek, és még sosem kellett csalódjak bennük.

100 tisztaságú illóolaj

Ez a cég mindenféle kézműves kozmetikai alapanyagokat forgalmaz, így akár szappan, fürdőbomba, vagy gyertya készítéshez is mindent megtalálsz náluk. Én leggyakrabban illóolajokat szoktam rendelni tőlük, hiszen rengeteg illat megtalálható az oldalon, amelyeket kedvem szerint tudok felhasználni a házilag kotyvasztott szereimben.

Ez a sok-sok illat százalékban mérve 100 tisztaságú illóolaj, így a jó minőség és a bőrbarátság garantált. Ezeket szoktam venni az általam készített mosószerekbe, szappanokba, és tisztítószerekbe is. Ezen kívül sok más jótékony hatása is van némelyik olajnak, így vásárlás előtt érdemes alaposan utánanézni a különböző illatoknak és növényeknek használatuk és megvásárlásuk előtt.

Kipróbáltam már a fürdőbombák készítését is ezekkel a 100% tisztaságú illóolajokkal, és hihetetlenül pofás lett a végeredmény, a gyerekek pedig egyenesen imádják őket fürdésnél, hiszen csodaszép színes lesz tőlük a víz. Különféle kozmetikai anyagokat használok fel a színesítésükhöz, amelyeket szintén a pipereporta.hu-ról rendelek, és amelyek még ápolják is a gyermekek bőrét.

Az oldal nem csak az alapanyagok beszerzésében van a segítségemre, hanem a termékek elkészítésében is. Rengeteg oktatóvideót találhatsz a weblapon, valamint egy blog is linkelve van, ahol rengeteg nagyon hasznos információ áll rendelkezésre. Ha mindez nem lenne elég, pár másik honlapot is összegyűjtöttek az illóolajokról, szépségápolásról, és a házi kozmetikumokról általában. Hatalmas segítség volt nekem mindez, amikor belecsöppentem a házi kozmetikumok világába.

Házhozszállítással és csomagautomatába is rendelhetsz tőlük, előbbinél csak készpénzes, utóbbinál pedig csak kártyás fizetés lehetséges. Emellett előre utalással és online fizetéssel is rendelhetsz, így biztosan megtalálod a számodra legmegfelelőbb fizetési módot.

Nem csak rendelni tudsz oldalukról, hanem budapesti üzletükbe is ellátogathatsz, így személyesen is tudsz válogatni a termékek közül, valamint a hozzáértő kollégák tanácsát is ki tudod kérni, ha szeretnéd.

Ajándékutalványt is vásárolhatsz náluk többféle értékben, ami szerintem szuper meglepetés lehet egy kreatívabb ismerősödnek. Ennek segítségével ő is belekóstolhat a saját kozmetikumok gyártásának folyamatába.

Biztos ami biztos, ha kipróbálnád saját termékeid elkészítését, át szeretnél térni egy zöldebb útra, vagy csak 100 tisztaságú illóolaj szükségeltetik a háznál, mindenképpen a pipereporta.hu-t ajánlom.