Hogy átadjak én is valamit a gyermekemnek…

Generációk óta dolgozunk a húsiparban. Természetes és várható volt, hogy előbb-utóbb valaki a családban azt mondja majd, hogy ő mindenképpen másra vágyik, hogy neki valami más lesz az elképzelése az önmegvalósításról, és kicsit sem bánom, hogy pont az én fiam lett az, aki se hentes, sem pedig semmi ilyesmi nem szeretne lenni.

Van a feleségemmel azonban a szűkebb családunknak is valamiféle hagyománya! (Annyiban mondanám magunkat konzervatívoknak, hogy szeretjük ezeket mindig átadni – ha lehet, és ha igény van rá.) Ez a hagyomány pedig a biciklizés. Igaz, ebben is változnak az idők, a körülmények és az egymás után következő generációkat már más és más dolgok érintik. Az mondjuk alap, hogy én, aki még robogózom is, és a kizárólag kerékpárral közlekedő feleségem is mind a motorbolt.co.hu oldalról szoktunk rendelni az életünk ezen részéhez “hozzávalókat”, de hiszünk is a két kerék “erejében”.

Nem csak ezt, a vásárlási tudást akartam így önmagában átadni ugyanakkor, ne értsetek félre, de elvittem azért a fiamat a Motorbolt dunaföldvári üzletébe. Ami neki ott megtetszett aztán, nem volt más, mint az elektromos kerékpár világa. Mondom én… Más generáció, más dologra rezonál az agya. Más kelti fel az érdeklődését. De azért is volt jó választás a Motorbolt, mert bármi is fogjon meg egy embert, ők, a motorbolt.co.hu-nál nagy eséllyel fel tudják kínálni azt a bizonyos alternatívát. Szóval így kapott ő valóban döntési lehetőséget.

Ismétlem: nekem pl. a robogó a minden, de az elektromos kerékpár szenvedélyét is meg tudják támogatni termékeikkel. Bringákkal, de azokon felül is bármivel, ami a bringákhoz kell. Pedig tippre azt hittem, a fiam majd az elektromos rollerre teszi a voksot, aztán mégis az elektromos kerékpár lett a menő nála. Pedig itt tényleg ebből a kettőből is bármelyiket választhatná…

Hogy honnan indult ez az egész még régebbre nyúlva?… Nos, valóban el akartam vinni őt a fizikai formában létező üzletbe, hadd nézelődjön a saját szemével. A gyerekeknek pláne élmény valamit a valóságban látni, kicsit megtapogatni, meg ilyesmi. De korábban rendeltünk már neki innen egy Koliken műanyag kismotort. Tényleg nem túloznék, ha azt mondanám, a Motorboltnál minden kapható, ami szem-szájnak ingere, és látjátok, még gyerekmotor is van, ami nem pont az, amire számítanánk. A Koliken nekem amúgy is etalon márka, a felnőttek világára vonatkozóan is. Viszont nekik van ez a vonaluk is ezek szerint (nagyon örültem, amikor Béci kisebb korában erre rájöttem), hogy még a valóban pici korú gyermekeket is ránevelik az alapvető kerékpár-szeretetre. Van kicsi, nagy, fiús meg lányos színekben, és többfélében is ezek közül, nem csak kettőben. Ha ez a vonal érdekelne benneteket, akkor vagy írjátok be a keresőjükbe, hogy “Koliken” és a sok-sok oldalon át listázott termékek között ott lesz minden az említett témában, vagy a kerékpároknál a Koliken menüből válasszátok ki a “Futóbiciklik” almenüt. Mindkét megoldás elég kifinomult eredményt hoz, mert a motorbolt.co.hu egy jó kereskedői honlap.

Ugyanitt, az almenük közt lesz olyan is, hogy “Gyermek kerékpárok”. Ilyet ugyan mi nem vettünk neki, de ezzel már a nagyobbak elkezdhetik a szenvedélyes és komoly biciklizést. Itt aztán végképp leeshet az állatok, hogy micsoda színválaszték van. Nem mondom, hogy nekünk felnőtteknek nem számít, de a kisebb gyerekeknek megint csak elképesztően hangsúlyos, hogy a szemüket is gyönyörködtesse az a bicikli. A színe is. (Ezek természetesen támkerekesek is lehetnek még, hiszen a biciklizés megtanulásához ideális méretű kerékpárokról van szó, és az elején kellenek a kiegészítő kerekek is) Láthattok azonban mindent a mellékelt képeken és leírásokban, szóval nézzétek meg mindazt, amikről beszélek!

Érjünk azonban vissza a jelenbe: most amikor a fiam már közelít azért a felnőttkorhoz. És amikor már neki, úgy döntött tehát, hogy elektromos kerékpár kell. Ha ez, akkor ez, én nem vitatkoztam, nekem csak az a lényeg, hogy szeressen eljárni vele itthonról, menjen kirándulni, menjen be a városba és ne üljön a házban! Valamint, később ne ragadjon be csak a kocsiba, ha majd lesz olyan is neki. A bringa sokkal menőbb, mert segít fittnek maradni! Mondjuk, ha autója is lesz, akkor is szeretni fogja a motorbolt.co.hu-t az ott kapható dolgok miatt, de elkezdhet például a nagymotorokkal is ismerkedni. Még az is jobb… És akkor rendelhet innen ruhákat, bukósisakot, motoros kiegészítőket is. Szóval ezt adtam én át első körben a fiamnak: a bicikli szeretetét és egy jó kis webes boltot is ehhez.

A továbbiakban pedig azt szeretném, hogy tényleg feltalálja magát az interneten. Mert nem olyan rossz vonal, hogy az érdeklődése miatt neki a már innovatívabb irány, az elektromos bringa jön be, és nem a sima bringa. De ma már talpraesettségnek számít, hogy megkeres egy ilyen szuper boltot a neten, mint a Motorbolt, mert sokkal jobban szervezhető így az élete! A Motorbolt pedig mindenre jó példa. Most egy picit hagyjuk is az elképesztő kínálatot és a termékcsoportok nagy számát, a lényeg, hogy beszereznek mindent hamar, hamar is szállítanak, jó a keresőjük, a weboldali elrendezés is példás, és mégis elmondható róluk: a régi típusú kereskedelmi praktikákat sem hanyagolják! Ők még normálisan kommunikálnak telefonon!… Például.

Volt már olyan bolttal dolgom, akikre azért haragudtam meg, mert már csak online válaszolgattak és azt sem azonnal. Ehhez képest a Motorboltnál felveszik még nekünk a telefont és türelmesek, segítőkészek. Imádom ezt a morált. A feleségem Koliken bringáját sokszor fejlesztgettük és ehhez minden támpontot megadtak, tehát szóban is. Tippeket is olykor, és tényleg mindenfélét beszereztek nekünk.

Példás kereskedés és akkor nem beszéltem még a gumiválasztékról, bármilyen kerékre. Mert itt a legszélesebb a skála mind közül… Sokféle járműtípust forgalmaznak, de gumiból olyanra is van nekik opció, amely közlekedési, vagy munkagépet nem árulják önmagában. Csak a gumit rá. De azt tényleg utánfutóra is, mezőgazdasági, ipari gépekre, és még hosszú az almenük listája. Már nem emlékszem pontosan a boltjuk kinézetére, el sem tudom képzelni, hogy miként fér el náluk minden szinte ott, de elfér. A webes felületnek pedig tényleg amolyan végtelen-érzete van.

Most adtam egy kis bepillantást a gyermeknevelésre, és felhívtam egy olyan boltra a figyelmet, ami sokaknak ajánlott, de talán mégis kevesen ismerik. Azt hangsúlyoznám ezen a ponton, hogy tudatosnak kell lenni mindenben. Nem elég csak úgy hagyni a dolgokat, hogy folyjanak a medrükben. Ha nem próbálnám terelni a fiamat valamilyen irányba, talán nem találná meg a neki tetsző vonalat sem semmiben. Én nem számítottam a robogók és motorok helyett a bicikli-szimpátiájára, de örülök, hogy segíthettem a folyamatban. Ahogy annak is, hogy nektek talán adtam egy jó tippet: ha a fiamnak bejött az elektromos kerékpár, lehet, hogy nektek is ez lesz a jövő!