Hús hússal – lánybúcsú Balatonnal

A barátnőm sokszor megpróbált már rávenni a húsmentes ételekre, mondván, hogy azok sokkal “egészségesebbek”, de soha nem tudott még meggyőzni az igazáról. Főleg úgy nem, hogy ő maga is imádja a jó nagy steakeket. Persze nem arról van szó, hogy bort iszik és vizet prédikál, ő sem akar teljesen vegetáriánus, vagy vegán lenni, viszont néha szeretné, ha valami húsmentessel is megelégednék. Mit is mondhatnék – egyhamar ez nem fog megtörténni.

Amikor elment a legjobb barátnője lánybúcsújára, akkor is szóba került ez a vitánk. Én voltam a sofőr, ugyanis a Balatonra mentek ünnepelni, és kellett valaki, aki képes ekkora távolságokat végigvezetni – úgy, hogy ők közben már elkezdhetik a mulatozást a hátsó ülésen. Nem volt ellenemre a dolog, hiszen szeretek vezetni, és úgy gondoltam, akkor már én is megérdemlek egy kis kiruccanást, amíg ők buliznak.

De hogyan kerül a Balatonra egy lánybúcsú?

lánybúcsú

Elsőre meglepődtem, mert Niki, a menyasszony, nem az a hajókázós típus. Azt gondoltam volna, hogy lánybúcsúra majd a belváros valami népszerű szórakozóhelyére fog menni, ahol egész éjszaka táncolhat, és holtrészegre ihatja magát (mert ez volt eddig a szokása). Ehhez képest a koszorúslányai (köztük az én barátnőm) valami olyasmit találtak ki neki, ami még nekem is tetszett: lánybúcsúztató hajókázást a Balatonon.

Álmomban se gondoltam volna, hogy ilyen lehetőség létezik, pedig valóban tök jónak tűnik. Alapból nagyon szeretem a hajókat, ha pedig bulival is egybe van kötve, akkor pláne elégedett lennék egy ilyen estével.

Nikinek a legolcsóbb csomagot választották, a “Tartalmas percek” elnevezésűt, de nem azért, mert sóherek voltak: egészen egyszerűen ez az, ami az idejükbe a legjobban belefért. Ez tartalmazott egy 2 órás privát vitorlázást, ami közben annyit ihattak és mulatozhattak, amennyit akartak. Ezen kívül még karszalagot is kaptak, amivel bemehettek ingyen siófok legjobb szórakozóhelyére, amivel az egész estét megkoronázhatták.

A baj csak az, hogy én nem voltam meghívva

Ez mind nagyon nagyon tetszett, csakhogy amíg ők szelték a habokat a magyar tengeren, addig nekem már program után kellett néznem, hiszen én nem voltam hivatalos a lánybúcsúra. A barátnőm azt javasolta, hogy menjek csak haza, aztán másnap hajnalban jöjjek le értük újra, de ehhez nem sok kedvem volt. Helyette tartottam inkább én is egy kis kimozdulós estét, és úgy döntöttem, eszek valami finomat, amíg várok rájuk – valami jó kis húsosat.

Amíg a rendelésemre vártam, kicsit utánanéztem a Balaton Pro oldalán annak, hogy hogyan is működik ez a balatoni lánybúcsú. Az oldalukon eléggé részletesen le van írva minden tudnivaló, innen tudtam megállapítani azt is, hogy ők az olcsóbbik csomagot választották. Pedig (és ez számomra szintén hihetetlen volt) még arra is lett volna lehetőség, hogy a hajóban aludjanak! Nekem ez gyerekkori álmom beteljesülése lenne, ők viszont kihagyják, mert nincs elég idejük . Gyanítom, a hajó nem is érdekli őket annyira, csak valami nagyon menő lánybúcsút akarnak, amiről kitehetik a fotókat Facebook-ra.

Másnap mentem a lányokért, és bár a barátnőm, és az összes többi koszorúslány szinte azonnal kidőlt, Niki olyan lelkes volt, hogy inkább előre elmesélt mindent a lánybúcsúról. Azt mondta, hogy zseniálisan jó volt, a BalatonPro mindent megszervezett, és nekik tényleg csak a mulatással kellett foglalkozniuk.

Legközelebb már magamnak is szervezek egy kis hajókázást

Egy pillanatra átfutott a fejemben a gondolat, hogy esetleg nekem is kéne egy legénybúcsút is szerveznem a BalatonPro-val, de aztán gyorsan észbe is kaptam, hogy “Nana, ahhoz előbb meg kéne kérnem a barátnőm kezét!”. Arra viszont még nincs itt az idő. Viszont a BalatonPro oldalán láttam, hogy nem csak lánybúcsúval, de sok egyéb rendezvénnyel is foglalkoznak, így akár csapatépítőt is lehet velük szerveztetni. Lehet bedobom majd az ötletet a cégnél, de az is előfordulhat, hogy csak a barátnőmmel jövünk el kettesben a romantikus hajókázásra. Az biztos, hogy nem akarom kihagyni ezt a lehetőséget idén nyáron.