Kérdésed van a cégalapítással kapcsolatban? Van segítség!

A cégalapítás elég bonyolult folyamat. A filmekben ezek mindig olyan egyszerűen történnek, pedig koránt sem egyszerű. A cégek nem csak abból állnak, hogy pár jó barát összefog, és úgy döntenek, hogy mostantól lesz egy cégük.

A cégalapításnak komoly feltételei vannak. Minden cégnek meg kell ezeknek felelnie.

Amikor céget alapítunk, akkor szükségünk van egy ügyvédre, aki a cég alapításakor jelen van, lepapírozza azt és hitelesíti az alakulást. Aztán a cég alapításától számított 8 napon belül bankszámlát kell nyitni a cég számára, és be kell fizetni rá az alapításhoz szükséges összeget.

Alaposan át kell gondolni, hogy mégis milyen formában kellene megalapítani a céget, ugyanis mindegyiknek mások a feltételei. Bt, Kft, Zrt alapítása esetén mindig érdemes utánanézni, hogy pontosan milyen feltételei is vannak a megalakulásnak.

Ha például egy húsipari céget szeretnénk alapítani, akkor is rendelkeznünk kell megfelelő mennyiségű tőkével, amit a cég alapítását követően be is kell fizetnünk annak a számlájára.

Minden cégalapítás előtt érdemes felkeresni egy könyvelőt, hiszen vele hatékonyan lehet egyeztetni arról, hogy a tevékenységi körünk, illetve a rendelkezésre álló tőkénk alapján mely cégforma illik a legjobban hozzánk.

Nem csak céget lehet ugyanis csinálni, hiszen lehetünk egyéni vállalkozók is, így mindig érdemes megfontolni, hogy adózás szempontjából hogyan járnánk a legjobban.

A cégalapítás magas fokú hozzáértést igényel, éppen ezért vannak olyan oldalak, amik segítenek a kezdő vállalkozóknak elindulni a sikeresség útján.

A topcegalapitas.eu oldalon nagyon sok cégalapítással kapcsolatos gyakori kérdésre választ lehet kapni. Itt meg lehet tudni, hogyan is kellene nekilátni az alapításnak, hogy mire érdemes figyelni az alapításkor és a bejegyzéskor, de ha nem elég a rengeteg információ, amit felsorakoztattak az oldalukon, akkor az érdeklődők, a leendő üzletemberek fel is tudják keresni őket.

Foglalkoznak telefonos tanácsadással is. Könnyen el lehet érni őket, de ha nem veszik fel a telefont, akkor sem kell feladni, hiszen visszahívnak minket.

A cégalapítás egy elég költséges dolog, de a topcegalapitas.eu oldalon olyan lehetőség is van, hogy maga az alapítás ingyenes, hogyha tőlük rendeljük a székhelyünket.

Minden cégnek kell ugyanis egy székhely, ahova be vannak jelentve. Ennek azért is fontos a meghatározása, mert vannak olyan települések és térségek az országban, ahol kedvezőbb adózási feltételek vannak. A topcegalapitas.eu pedig 10 éves cégalapítási múlttal rendelkezik, így ők pontosan tudják, hogy mely településeken érdemes bejelenteni a cégek székhelyét.

Nincs mindenkinek olyan ingatlan a tulajdonában, amit székhelyként regisztrálhat, de a topceg.eu-tól tudunk székhelyet bérelni. A székhely szolgáltatásukkal megszabadítanak minket a székhely keresés terheitől.

Ez nem hangzik olyan vészesen, pedig nehéz olyan székhelyet találni, ami adózás szempontjából is kedvező helyen van.

A topcegalapitas.eu már rengeteg cégnek segített megtenni az első lépéseket. Nem szégyen segítséget kérni, ha nem vagyunk valamiben biztosak, vagy nem értünk annyira a témához. Azért van például a topcegalapitas.eu oldal is, hogy segítséget nyújtson azoknak, akik nincsenek tisztában a cégalapítás menetével.

Az oldalt elolvasva elég sok plusz információhoz jutottam. Igaz, még messze van, hogy én valaha is saját céget alapítsak, de szerintem egy jó irány már az is, hogy tudom, mik az első lépések, hogyan kell nekikezdeni az egésznek, és tudom, hogy honnan kérhetnék tanácsot, ha esetleg elakadnék.

Az is fontos szerintem, hogy mindig tisztában legyünk vele, hogy honnan tudunk segítséget kérni.