Mi az, ami befolyásolja a műanyag ablak árak alakulását?

A nyári melegben sokkal jobb, hogyha van légkondi a lakásban. A nyarak egyre melegebbek, nekem pedig egyre alacsonyabb a tűrőképességem. Már írtam nektek arról, hogy mennyire szeretem a hideget, és írtam nektek a klímáról is. Ezt ide kattintva olvashatjátok el: https://ohki.hu/nem-csak-a-fagyasztoban-fontos-a-hideg-levego/.

A klíma remek ötlet volt, de sajnos rá kellett jönnöm, hogy nem ez az egyetlen probléma a lakással. Sajnos be kellett látnom, hogy a korszerűtlen nyílászárók miatt a klíma sem működik olyan hatékonyan, mint kellene, hiszen a hideg kiszökik, a meleg pedig ugyanúgy beszökik, a klíma egész nap megy, hogy ne legyen kellemetlen a hőmérséklet. Megérte megvenni, mert nagyon sokat javít, de sajnos, ha az ablakon folyamatosan bejön a meleg, akkor nincsen igazán sok értelme.

Ezért döntöttem úgy, hogy le fogom cserélni a régi, fa keretes, korszerűtlen és borzasztóan szigetelő ablakokat.

A tervezés szakaszában az első kérdésem az volt, hogy Mi befolyásolja a műanyag ablak árak alakulását?

Erre nehéz egy egyszerű választ adni, ugyanis a muanyagablakom.hu oldalon láttam, hogy elég sok minden befolyásolja, mennyibe is kerül az ablakcsere.

Nem mindegy, hogy mekkora ablakra van szükség, a méret a lényeg. A szabvány ablakok kicsit olcsóbbak, mint az egyedi méretezések.

A műanyag ablakok sajátossága, hogy az ablakkeretben légüregek vannak és valójában ezek felelnek a szigetelésért, na meg persze a tökéletes illeszkedés. Ezek az ablakok nem hőtágulnak, könnyebben beilleszthetők a falba, így kevésbé szelelnek.

A muanyagablakom.hu oldalon nagyon sok jó tanácsot és információt lehet olvasni az ablakokról, az ablakcseréről és még az árakról is. Itt néztem meg, hogy mennyire reálisak a műanyag ablakok árai, amiket választottam.

Már sikerült is találnom egy céget, akikre bátran rábízhatom az ablakcserét, amit viszonylag jó áron sikerül majd megcsináltatnom.

HA végre le lesznek cserélve az ablakaim, akkor nyáron is érezhetem majd a hűtőházi hőmérsékletet, télen viszont sokkal melegebb lesz a lakásban, mert akkor pedig a meleg nem fog kiszökni az ablakon. Az egyenletesebb és kellemesebb hőmérséklet érdekében cseréltettem ki az ablakokat, ami szerintem egy nagyon jó döntés volt.